Tag på en personlig rejse

Som bonusmor kan det være svært at håndtere de spørgsmål, situationer og følelser der opstår undervejs, når I bliver en sammenbragt familie.

Du føler det måske sommetider som en kamp fordi der opstår konflikter, som kan være svære at håndtere og føler at det måske var det letteste at give op, fordi følelserne mellem dig og din partner ændrer sig. 

Ét er når du og din partner møder hinanden og har en positiv tro på at alt vil gå godt i jeres nye situation, et andet er virkeligheden. 

Du kan bruge rigtig meget energi på at prøve på at leve op til andres forventninger til din rolle som bonusmor og dermed tabe dig selv, dine holdninger, meninger og værdier undervejs. Det er ikke meningen og vil ikke gøre dig til en bonusmor i harmoni.

Betragt din situation som bonusmor som en rejse

Du vil lære rigtig meget om dig selv, din partner, måske få justeret dine drømme, holdninger og meninger omkring dèt at være en sammenbragt familie lidt undervejs. Tænk på det som en personlig rejse.  

Forhåbentlig vil du blive mere rummelig, lære at få sagt fra på en god måde, lære at tackle den ensomhed som også følger med i dèt at være bonusmor og ikke føle dig holdt udenfor. 

Forhåbentlig vil du også overlade ansvaret for bonusbørnene til deres far og deres mor og ikke bruge for meget tid og for mange kræfter på at føle, at du skal leve op til en bestemt rolle, men bare være dig selv.  

Prøv at se positivt på de forskelligheder der er i forhold til din partners og din måde at se og gøre tingene på. Det har jeg selv lært meget af. 

Jeg har bl.a. lært at selvom jeg i starten syntes at mange af de ting min mand sagde og gjorde i forhold til sine børn var forskellig fra min måde at se og gøre tingene på, har han gjort det ud fra den person hàn er og med baggrund i dèt han har med i sin bagage fra tidligere – både fra sit tidlige liv og fra sit liv sammen med børnenes mor. 

Det har ikke altid stemt overens med min måde at sige eller gøre tingene på, men da jeg lærte at bakke lidt og ikke skulle have styr på alting, blev vores dage med børn og bonusbørn meget nemmere. Jeg kunne slappe mere af i stedet for at bruge en masse unødig energi på noget, jeg alligevel ikke kunne ændre.

TING TAGER TID – og det kræver tid og tålmodighed!

HUSK – du gør helt sikkert det bedste du kan😊