De gjorde det!

23 apr, 2024 | 0 Kommentarer

Skilles eller blive sammen?

Jeg havde på et tidspunkt et par til samtaler, som havde besluttet sig for at blive separeret. Begge var kede af det, for det var i bund og grund ikke dèt de havde lyst til. De var bare kommet til et sted, hvor de ikke kunne se anden udvej og de havde ikke redskaberne til at løse situationen. De boede nu hver for sig, men havde alligevel valgt at ses indimellem. De besluttede i første omgang at komme til nogle samtaler hver for sig, for at finde frem til hvad de hver især egentlig ville – skilles eller blive sammen. 

Under samtalerne blev det klart for dem begge, at de faktisk gerne ville fortsætte deres liv sammen, fordi de i bund og grund holdt meget af hinanden. Det var gået skævt for dem, fordi de havde mistet nærværet og kontakten til hinanden over en periode og havde svært ved, selv at finde tilbage på rette spor. Hele situationen var blevet for meget for dem. I frustration havde så valgt den løsning at blive separeret. 

Men intet er så skidt….

at det ikke er godt for noget andet. I løbet af de samtaler de havde hver for sig fandt de begge ud af, at de gerne ville arbejde på at finde sammen igen.

De besluttede derefter at komme til nogle samtaler sammen, mens de stadig boede hver for sig. Her fandt vi i fællesskab ud af, at de bl.a. ikke havde været gode til at snakke sammen om de situationer der opstod og ikke havde fået løst de uenigheder de havde haft, igennem længere tid. Uenigheder og konflikter havde fået overtaget. De kunne ikke nå ind til hinanden.

Det havde skabt en afstand mellem dem og de havde ikke redskaber til, selv at løse deres udfordringer.

Da vi fik hul på deres udfordringer og de fik en ny indsigt i hinanden, deres parforhold, hvad der var gået galt imellem dem, hvorfor de havde reageret som de gjorde og fik redskaber til at komme videre endte det med, at de besluttede at flytte sammen igen og være meget opmærksomme på de udfordringer der opstod henad vejen, samt at løse dem på bedste vis. De fik en meget større forståelse for hinanden. 

“Follow up” samtaler

De har efterfølgende været til nogle ”follow up” samtaler henad vejen, for at holde fokus på at have det godt i deres parforhold. De lærte bl.a. at tage fat på udfordringerne når de opstod og lærte at kommunikere på en fornuftig måde, så der ikke opstod misforståelser. Det gjorde at de nærmede sig hinanden igen og de følelser som de egentlig havde til hinanden, blev vakt til live igen. 

Så det betaler sig indimellem at investere lidt tid og energi i sit parforhold. At bryde op er ikke altid lykken. 

lone hauervig

Skrevet af Lone Hauervig

Jeg er født i 1958, er gift og har 2 børn, 2 bonusbørn samt en flok børnebørn. Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og individuelle klienter igennem min klinik her på Skodborghusvej 4 i Vejen. Desuden har jeg arbejdet med familier, som har haft udfordringer i forhold til konflikter.

Andre blogindlæg

Kommentarer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book en tid til samtale