Er din partner tankelæser?

7 nov, 2023 | 0 Kommentarer

 

Lad os slå fast – Nej, det er din partner ikke! 

Lad os slå fast – Nej, det er din partner ikke! 

Jeg hører ganske tit sætningen: “Men han kan vel selv tænke sig til det…”

Men Nej, det kan han ikke. Grunden til at jeg skriver “han” er, at jeg oftest hører sætningen fra kvinderne. Mændene håber også at kvinden kan læse deres forventninger og behov, men siger det oftest ikke højt.

Når parret hver især ikke formår at sætte ord på dèt de begge ønsker (på en god måde), kan det ende i skænderier, bebrejdelser, misforståelser og afstand.

Og er parret ydermere ikke gode til at løse konflikter, går det helt galt, og ender i dage hvor der ikke snakkes om andet end det praktiske, der skabes en følelsesmæssig afstand og forholdet bliver ikke rart at være i.

Tag fat om “ondets rod”

Begge parter ønsker som regel ikke at være i den situation, men har de ikke redskaber til at håndtere det, kan det blive svært for dem begge at række ud til hinanden igen – for hvem skal starte og hvordan?

Hvis de ikke har fået snakket om, hvad de hver især forventer, fået snakket om den aktuelle situation og fundet en løsning, kan de gå i lang tid og føle afstand til hinanden.

At komme og sige: ”Hov, det var vist mig der overreagerede” eller lignende og indrømme at det var èn selv der tog fejl, kan for nogen være rigtig svært. Derfor er det nemmere at ”bakke” og sige ingenting eller lade som om, at intet var hændt – ”det går nok i sig selv igen…”

Det fører bare ikke til noget. Det er nødvendigt at tage fat om ”ondets rod”, for at komme videre og lære af den enkelte situation. Hvordan skal det håndteres næste gang?….

 

Derfor er det vigtigt….

Derfor er det så vigtigt at kunne lytte til hinanden og snakke med hinanden, på en god og konstruktiv måde. Det er igennem samtaler der findes ud af, hvad der gik galt og hvordan det kan forhindres en anden gang.

Lige så vigtigt er det at spørge partneren, hvis der er noget du ikke forstår. Herved opnås en større forståelse, som igen kan være med til at forhindre, at der opstår svære situationer.

Det handler ikke om at få ret, det handler om at komme hinanden i møde og blive enige. Der skal ikke være en vinder og en taber i en dialog – begge skal føle sig som vindere. 

Det kan være svært for nogen at udtrykke forventninger og behov, men det er nødvendigt for at partneren kan få en forståelse for netop dètte. Vi har alle forskellige forventninger og behov

Det kan være sundt indimellem lige at stoppe op og tænke over sine egne forventninger og behov. Derved er det også nemmere at fortælle partneren om det.

 

 

 

lone hauervig

Skrevet af Lone Hauervig

Jeg er født i 1958, er gift og har 2 børn, 2 bonusbørn samt en flok børnebørn. Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og individuelle klienter igennem min klinik her på Skodborghusvej 4 i Vejen. Desuden har jeg arbejdet med familier, som har haft udfordringer i forhold til konflikter.

Andre blogindlæg

Kommentarer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book en tid til samtale