Mænd og kvinder viser følelser forskelligt

11 mar, 2022 | 0 Kommentarer

De følelser I har for hinanden, er vigtige. Selvfølgelig kan I ikke have de samme følelser for hinanden igennem et længere parforhold og det er ikke unormalt.

I perioder kan I have varme følelser for hinanden, i perioder er følelserne knap så varme, men det betyder ikke at I er på skilsmissens rand.

I kan vække de varme følelser til hinanden gennem handling.

Din adfærd er én af de ting der kan vække positive og varme følelser. Er du åben og imødekommende i din adfærd og i din kommunikation, opfattes det af din partner som positivt og vil vække nogle positive og kærlige følelser i ham/hende.

 

I reagerer forskelligt

Mænd og kvinder har forskellige måder at håndtere dèt med følelser på.

Kvinder reagerer for det meste, hvis de bliver følelsesmæssigt påvirkede. De har behov for at snakke med nogen om det, hvis de bliver følelsesmæssigt ramt. Det kan være veninder eller andre i den nærmeste kreds. Kvinder skal som regel “bare af med det”. 

Mænd “gemmer” nok dét med følelserne lidt mere. De er mere handlingsorienterede og laver overspringshandlinger når det handler om følelser. Ikke af ond mening – men sådan er det bare. 

Når de synes det går godt – ja, så går det godt og så er der ikke grund til at snakke om følelser. De vil generelt meget hellere vise det gennem handlinger. 

Det kan være f.eks. at ordne praktiske ting, bare være sammen med kvinden i deres liv. Mænd har måske bare lettere ved at rumme kvinder på en anden måde end kvinderne regner med og opfatter. 

Her er de to former for adfærd forskellige og kan give udfordringer, hvis ikke begge parter ved hvordan det er. 

Snak med hinanden..

Her er det utrolig vigtigt at få snakket sammen om de forskellige måder at reagere på, netop på det følelsesmæssige område, så I får en forståelse for hinandens adfærd og reaktioner.

Hvis du som kvinde insisterer på at din partner skal vise følelser og han mener at han gør det – bare på en anden måde – lever det nok ikke helt op til hvad du forventer og så kan det starte uenigheder og skænderier, fordi du måske bliver såret over hans manglende reaktion på det område.

Omvendt hvis du som mand hører din partner sige at hun gerne vil have, at du viser hende noget mere på det følelsesmæssige område – og du mener at “det gør du”, så kan du måske også føle dig såret over, at hun ikke ser dèt du gør og ikke anerkender det. 

Så netop derfor er det vigtigt at få snakket de forskellige måder at reagere på.  

Opstår der mange situationer hvor uenigheder og konflikter ikke er blevet løst, men “glemt”, kan det give tavshed og afstand mellem parterne. Og de kan komme til at undgå hinanden mest muligt, fordi de begge føler sig sårede. 

Og det er rigtig ærgerligt, for det kán faktisk lade sig gøre at lære at løse de uenigheder der opstår henad vejen, INDEN de bliver til reelle konflikter.

 

lone hauervig

Skrevet af Lone Hauervig

Jeg er født i 1958, er gift og har 2 børn, 2 bonusbørn samt en flok børnebørn. Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og individuelle klienter igennem min klinik her på Skodborghusvej 4 i Vejen. Desuden har jeg arbejdet med familier, som har haft udfordringer i forhold til konflikter.

Andre blogindlæg

Kommentarer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book en tid til samtale