Endnu en forskel på kvinder og mænd…

11 okt, 2022 | 0 Kommentarer

En af parholdets udfordringer

er forskellen på mænd og kvinder. Generelt ønsker mænd sig en kvinde som er glad og taknemmelig og et parforhold uden for mange gnidninger. Kvinder ønsker sig bl.a. at føle sig anerkendt, hørt, set, forstået, prioriteret og værdsat.

Det kan give problemer i parforholdet hvis ikke der er forståelse for, at det er sådan det fungerer.

Tænk over om det er sådan du har det og spørg så din partner om han/hun kan genkende det.

Jeg oplever ofte at par glemmer at tale om disse ting, men det kan måske give anledning til en god snak om jeres forskelligheder på dèt punkt. Kender I hinanden godt, vil det være meget nemmere at forstå og imødekomme hinanden.   

Nysgerrigheden på hinanden

Nysgerrigheden på hinanden er ofte noget af dét der bliver nedprioriteret eller helt glemt, i et længerevarende parforhold.

Er I ikke opmærksomme på disse ting og får snakket om det, kan der opstå misforståelser og konflikter. I bliver i stedet opmærksomme på, hvilke signaler I hver især udsender i form af bl.a. kropssprog, mimik og måden ting bliver sagt på. Det er bare ikke sikkert at de signaler læses rigtigt. I nogle tilfælde forventes det måske, at partneren er tankelæser.

Generelt ønsker mænd sig ”bare” en glad partner. Har han dèt, føler han også at alt er ok. Han vil gerne føle at han bliver respekteret og at kvinden ”ser op til ham”. Og selvfølgelig må hun gerne vise ham det. Det lyder enkelt, men sådan er det for de fleste og det kan kvinder have svært ved at forstå.

For kvinders vedkommende er det generelt anderledes. Mænd kan måske tro, at kvinder har det ligesom dem selv, men sådan er det desværre ikke.

Mænd reagerer anderledes

Mænd kan ofte virke mere indelukkede, fordi de går og tænker over tingene indtil de har fundet en løsning.

Kvinder vil generelt gerne tale om hvordan de har det, oplevelser fra deres hverdag m.m. At sætte ord på, kan for mange kvinder være vejen til at finde en løsning, på dèt de går og tænker over eller oplever. Bliver de mødt med tavshed eller modangreb fra mandens side, kan det føre til indelukkethed eller det modsatte, frustration og vrede.

Kvinder vil også gerne ses, høres, forstås og imødekommes. For hende er tryghed vigtigt. Hun vil gerne ”rummes” af manden, især i sine følelser og det er vigtigt at hun føler, at manden lytter til hende. Han behøver måske ikke altid at kommentere dèt eller finde en løsning for hende.  Det kan være svært for manden at opfylde disse ting, fordi han tænker og reagerer anderledes.

En større forståelse for hinanden og hinandens måder at tænke, handle og reagere på, kan være gavnligt i længden.

 

 

 

lone hauervig

Skrevet af Lone Hauervig

Jeg er født i 1958, er gift og har 2 børn, 2 bonusbørn samt en flok børnebørn. Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og individuelle klienter igennem min klinik her på Skodborghusvej 4 i Vejen. Desuden har jeg arbejdet med familier, som har haft udfordringer i forhold til konflikter.

Andre blogindlæg

Kommentarer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book en tid til samtale