Fungerer alt som det skal hos jer?

25 jul, 2020 | 0 Kommentarer

Kan du svare bekræftende er det rigtig dejligt.

Hvis ikke – så læs videre:

Jeg oplever i stigende grad, at par først kommer når parforholdet og hverdagen er så belastet, at de ikke kan se en udvej. De føler ikke de kan tale sammen, der er dårlig stemning i hjemmet og konflikterne hober sig op og er ikke blevet løst henad vejen. Glæden, nærheden og samarbejdet er gået fløjten og de er uenige om mange ting. Det negative kommer til at overskygge det positive.

Nogle er kommet så langt, at de ikke ser anden udvej end at gå fra hinanden eller blive skilt. Det er rigtig ærgerligt – for det har ofte store omkostninger, både personligt, men også økonomisk.

Og er der børn, har det store konsekvenser for dem.

Ofte har det været drøftet at det måske kunne være en god idé at komme i parterapi, men mange kommer ikke afsted i tide.

Jeg ville ønske….

at flere ville benytte muligheden for at få et tjek af parforholdet. Det kan give redskaber til at få løst de situationer der opstår INDEN det når så vidt, at et opbrud af forholdet kommer på tale.

Sjovt nok sendes bilen straks på værksted hvis noget ikke fungerer, tandlægen besøges hvis tænderne ikke fungerer, men hvad med parforholdet? Er det ikke lige så vigtigt, at parforholdet fungerer? Et tjek af parforholdet er en billigere løsning end en skilsmisse.

Jeg skelner mellem et tjek af parforholdet og parterapi. Et tjek af parforholdet er hos mig en samtale eller to  hvor problemstillinger gennemgås og der gives redskaber til at klare de udfordringer, der måtte være opstået.   Parterapi kan strække sig over længere tid idet tingene ofte har udviklet sig gennem lang tid og er lidt mere ”knudrede”.

Det kræver noget af den enkelte at bevare et godt parforhold/ægteskab og fordi der i forholdet opstår konflikter eller at I har svært ved at tale sammen – er det ikke ensbetydende med skilsmisse.

Det handler om at blive i stand til at tackle de konflikter – der uundgåeligt vil opstå i et parforhold/ægteskab samt lære nogle redskaber der gør, at det kan lade sig gøre at tale sammen på en fornuftig og konstruktiv måde, så eventuelle konflikter kan imødegås eller løses til begges fordel.

Og det kán lade sig gøre…

Det har jeg mange eksempler på. Et af eksemplerne:

På et tidspunkt havde jeg et par som var blevet separeret. Tingene var gået i hårdknude. De var flyttet hver til sit, men det var åbenbart ikke helt det rigtige. De valgte at starte i et samtaleforløb her, de fik redskaber til at tackle de udfordringer som de havde haft og enden blev at de flyttede sammen igen. Efter at de var flyttet sammen igen kom de et par gange, for lige at få tjekket op på forholdet.

Jeg var rigtig glad på deres vegne for det var tydeligt, at de ikke kunne undvære hinanden. 

Så ja, i mange tilfælde kan det godt betale sig at få et Tjek af parforholdet”

Der er mulighed for at komme her hos mig i min praksis eller Skypesamtaler, hvor I ikke skal ud af huset eller have udgifter til transport. 

lone hauervig

Skrevet af Lone Hauervig

Jeg er født i 1958, er gift og har 2 børn, 2 bonusbørn samt en flok børnebørn. Jeg startede Sydjysk Parterapi i 2004 og har haft mange par og individuelle klienter igennem min klinik her på Skodborghusvej 4 i Vejen. Desuden har jeg arbejdet med familier, som har haft udfordringer i forhold til konflikter.

Andre blogindlæg

Kommentarer

0 Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book en tid til samtale